Föreläsning om beroende och samsjuklighet (digital)

Östergötlands Stadsmission HVB för kvinnor (tidigare Oasen HVB, Linköpings Stadsmission) firar i år 30 år i arbetet med kvinnor i beroende och våldsutsatthet. Tillsammans med kommuner runt om i Sverige skapar vi nya livschanser, idag genom ett behandlingsprogram som har utvecklats i samklang med ny forskning, nya metoder och vår långa beprövade kunskap.

Som tack för alla goda samarbeten och för att fira våra 30 år bjuder vi nu in till en kunskapshöjande jubileumsföreläsning där vi får lyssna när Markus Heilig, professor i psykiatri vid Linköpings universitet, samtalar med Sanna Detlefsen, direktor Östergötlands Stadsmission, om den senaste forskningen kring hjärnan, beroende och behandling vid samsjuklighet.

Du får även ta del av vad våra kvinnor berättar om sin livssituation, och hur vi idag sammanför forskning och kvinnornas röster om sina behov i ett intensivt multimodalt behandlingsprogram. Alltid i kontinuerlig dialog med socialtjänsten.

Medverkande:
Markus Heilig, professor i psykiatri vid Linköping universitet
Caroline Karlsson, verksamhetsområdeschef Östergötlands Stadsmission
Sara Liljegren, enhetschef Östergötlands Stadsmissions HVB

Moderator:
Sanna Detlefsen, direktor Östergötlands Stadsmission
 

Missade du seminariet eller vill du se det igen?
Se seminariet här

Är du nyfiken på att se Uppdrag Gransknings uppföljning om Sanne som refererades till under seminariet, se här
 

Vill du veta mer om vårt HVB eller har du specifika frågor om kvinnor med beroende, samsjuklighet och PTSD, hör gärna av dig till oss:
Tel 010-280 48 50
placering@stadsmissionenost.se
stadsmissionenost.se/placering

Varmt välkommen!
 

Östergötlands Stadsmission HVB för kvinnor (fd Oasen HVB, Linköpings Stadsmission) erbjuder heldygnsvård med evidensbaserad behandling där konsekvenser av våldsutsatthet, psykisk ohälsa och substansberoende behandlas parallellt. Vi har ett brett, intensivt multimodalt behandlingsprogram utvecklat för att tillgodose komplex samsjuklighet och livssituation, anpassat i individuella scheman utifrån varje persons behov, behandlingsfas och nuläge. Vi ser människan bakom missbruket, och vill ge varje kvinna möjlighet att uppnå ett liv fritt från våld och beroende.

Publicerad den 18 augusti 2023

Kontakta oss

Kansli

Östergötlands Stadsmission
Ågatan 3
582 22 Linköping
Växel 010-184 21 00
Org.nr 822001-0022

Ge en gåva

Swish

900 87 80


Gåvobankgiro

900-8780 (900-3849 när OCR-nr anges)

© 2023 Östergötlands Stadsmission