Navestadsskolan engagerar sig för ett rent bostadsområde – ställer till med skräpfest!

Den 10 juni ordnar Navestadsskolan i Norrköping en festlig dag för att förebygga nedskräpning. Skolan har ett starkt engagemang för ett renare Navestad.  Under året har man gjort många insatser för att eleverna ska lära sig att inte skräpa ner och för att ta hand om sitt bostadsområde. Som avslutning ordnar man nu en ”skräpfest” tillsammans med Diamantens skola. Aktiviteten ingår i initiativet Trygga Orten som drivs av Håll Sverige Rent och Stadsmissionen. 

Stadsmissionen och Håll Sverige Rent driver tillsammans satsningen Trygga Orten. Trygga Orten skapar möjligheter för unga i utsatta områden att förebygga nedskräpning och utanförskap i ett utvecklingsprogram. 
En viktig aktivitet är att stötta skolor att arbeta långsiktigt med utbildning om och beteendeförändringar i hur nedskräpningen minskar. Navestadsskolan i Norrköping har ett starkt engagemang för ett rent och tryggt Navestad. Med hjälp av Håll Sverige Rents skolprogram, Grön Flagg, arbetar de systematiskt med lärande för hållbar utveckling. Tillsammans med Diamantens skola hade man nyligen en skräpplockardag då cirka 500 elever gick runt i Navestad och samlade ihop 20 säckar med skräp på några timmar. Idag kl.9-11 firas insatserna med en skräpfest på Navestadsskolan! Fler aktörer som deltar är Bollis, Polisen, Stadsmissionen och Håll Sverige Rent. Temat är: bekämpa skräp i havet. 

”Våra elever har jobbat målmedvetet med flera insatser för ett renare Navestad under hela året. Som grädde på moset rundar vi av detta med en extra rolig aktivitet ”– säger Elina Dohrmund, rektorsstöd och pedagog på Navestadsskolan.

Helen Barda, projektledare på Håll Sverige Rent fyller i - ”Bostadsområden där det inte finns så mycket nedskräpning, ökar den upplevda tryggheten. Det är ett samband vi utgår ifrån i Trygga Orten. Skräpfesten är viktig inte bara för att förebygga nedskräpning, utan också för att stimulera gemenskapen och ”tillsammans-känslan” bland barnen”

Kontaktpersoner 
Frågor om skärpfesten - Helen Barda, projektledare, Håll Sverige Rent, tel:076-006 04 42
Frågor om Trygga Orten - Martin Callmeryd, nationell projektledare Trygga Orten, Östergötlands Stadsmission tel 0705-26 42 50


Trygga Orten genomförs med stöd av Postkodlotteriet. Tillsammans för en bättre värld. 
Genom minskade samhällskostnader visar Trygga Orten med sin affärsmodell att förebyggande insatser och miljömässigt arbete lönar sig att investera i. Läs mer på tryggaorten.se 
 

Publicerad den 10 juni 2024

Kontakta oss

Kansli

Östergötlands Stadsmission
Ågatan 3
582 22 Linköping
Växel 010-184 21 00
Org.nr 822001-0022

Ge en gåva

Swish

900 87 80


Gåvobankgiro

900-8780 (900-3849 när OCR-nr anges)

© 2023 Östergötlands Stadsmission