Ge stöd

Här kan du ge en engångsgåva eller bli månadsgivare. Din gåva gör skillnad för människor som lever i utsatta livssituationer i Östergötland.

Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle!

Här kan du bli månadsgivare, ge en engångsgåva eller engagera dig som volontär. Vi välkomnar också företag och organisationer som vill investera i ett mänskligare samhälle genom att agera i samarbete med oss. Ditt stöd gör skillnad, varmt tack.

Stadsmissionen arbetar varje dag, året runt för människor som lever i utsatta livssituationer i vårt län. Vi arbetar både med basstöd och att få till förändring på sikt, både för individen och för samhället. En stor del av vårt arbete är finansierat av gåvor från föreningar, företag, testamenten, minnesgåvor och gåvor från privatpersoner. Din gåva är helt avgörande för vårt arbete. Varmt tack för ditt bidrag för ett mänskligare samhälle!

Ge en engångsgåva

Här kan du betala med kort eller swish och ge en engångsgåva

Bli månadsgivare

En gåva varje månad gör skillnad för människor människor varje dag. Du är otroligt viktig för att vi ska kunna fortsätta vårt arbete.

Gåvoshop

Här kan du köpa gåvokort och skriva ut som pdf. En present som gör skillnad för andra.

Minnesgåva

Här kan du beställa ett gåvokort till en begravning. Kortet kommer till din mail som pdf.

Ge en företagsgåva

Här kan du läsa mer om vad er gåva kan bidra till och vad vi kan ge tillbaka till ditt CSRD-arbete.

Bli volontär

Bli en del av förändringen och ge av din tid. Du är värdefull!

Så vet du att pengarna når fram
Vi har ett 90-konto vilket betyder att Svensk Insamlingskontroll kontrollerar att insamlingen sköts ansvarsfullt och att pengarna går till ändamålet utan oskäliga kostnader. Det innebär också att vår redovisning granskas av auktoriserad revisor och att givare har rätt att ta del av vår redovisning av insamlade medel.

Att skänka kläder, hygienartiklar och prylar
I våra verksamheter finns människor som lever i fattigdom och har stora basbehov. Gåvor tas med tacksamhet emot och lämnas direkt till Stadsmissionens Second Hand butiker i Östergötland. Ansvariga i våra verksamheter hämtar direkt från butikerna utifrån olika behov. 

En del av våra besökare och deltagare får också handla på egen hand på rekvisition. Därmed kan den enskilde få det som passar bäst. Det betyder att till exempel de jackor som skänks kan komma att hängas ut i butiken. Allt överskott på Stadsmissionens Second Hand återinvesteras i vårt arbete för utsatta medmänniskor. 
Nedan är lista på fysiska prylar och kläder som alltid efterfrågas. 

  • Fet hudcreme, rakhyvlar, raklödder, mensskydd, deodorant, tandborste, tandkräm, tvål, schampo och blöjor
  • Varma kläder såsom jackor, mössor, vantar, halsdukar, filtar och underkläder

 

Minnesgåva

Här kan du beställa ett gåvokort till en begravning. Du väljer enkelt kort, skriver din hälsning, betalar och får kortet skickat till din mail som pdf för att skicka till begravningsbyrån eller de anhöriga. Kontakta oss gärna om du behöver hjälp.

Skicka ett digitalt gåvokort till någon du bryr dig om!

Kortet skickas till mottagarens mobilnummer på valfri tidpunkt. Valfritt belopp, minst 20 kr. 

Köp ett gåvokort

Här kan du beställa ett gåvokort till en högtidsdag eller ett speciellt tillfälle. Du får gåvokortet som PDF till din mail som själv kan skriva ut eller maila. 

Ge mer - få Skattereduktion

Du kan få pengar tillbaka på skatten när du som privatperson skänker pengar till oss. För att få skattereduktion krävs att varje enskild gåva uppgår till minst 200 kr, och att du totalt under året skänker minst 2.000 kr till en organisation som är godkänd av Skatteverket. Läs mer här.

Bli volontär

Vill du vara med och bidra till ett mänskligare samhälle, vara en del av förändringen och ge av din tid. Då är du varmt välkommen som volontär hos oss. Du är viktig!

Kontakta oss

Kansli

Östergötlands Stadsmission
Ågatan 3
582 22 Linköping
Växel 010-184 21 00
Org.nr 822001-0022

Ge en gåva

Swish

900 87 80


Gåvobankgiro

900-8780 (900-3849 när OCR-nr anges)

© 2023 Östergötlands Stadsmission