Volontär

Här finns mer information om hur man blir volontär hos oss och vilka lediga uppdrag som finns just nu.

Vill du bidra till ett mänskligare samhälle? 
Östergötlands Stadsmission vill varje dag göra skillnad för människor som lever i utsatta livssituationer genom innovativt socialt arbete. Våra värderingar sätter den enskilda människan i fokus för att våra deltagare ska få en ökad livskvalitet och egenmakt.

Att vara volontär
Som volontär kommer du ge våra verksamheter ett mervärde. Genom att bidra med din tid, dina kunskaper och ditt engagemang till det arbete vi gör kan vi göra mer och fler insatser för de människor vi möter. Du får möjlighet att möta människor som du annars kanske inte hade mött samt göra meningsfull skillnad för människor i utsatta livssituationer.

Hos oss kan du göra en volontärinsats på flera olika sätt, i olika omfattning och i olika verksamheter. Många av våra volontärer engagerar sig regelbundet i samma verksamhet, men vi har också volontärer som hoppar in då och då vid punktinsatser.

Östergötlands Stadsmission står för alla människors lika värde och rättigheter och det är viktigt för oss att våra medarbetare och volontärer står för samma värdegrund.

Att bli volontär
Om du är intresserad av att bli volontär hos oss rekommenderar vi dig att hålla utkik på våra aktuella annonser längre ner på sidan. Ansök genom att klicka på länken till det volontäruppdrag du är intresserad av.

Vi går igenom alla ansökningar löpande. Blir du aktuell för ett uppdrag kommer du bli kallad till en intervju där vi berättar om vår värdegrund, målgrupperna vi möter och rollen som volontär. Vi rekryterar alltid volontärer utifrån det behov som deltagare och verksamheter har. Personlig lämplighet är därför något vi lägger stor vikt vid.

Utdrag från belastningsregistret
I många av våra verksamheter träffar vi människor som befinner sig i de mest utsatta livssituationer. Vi begär därför utdrag ur belastningsregistret för uppdrag i flera av våra verksamheter. Du kan med fördel beställa ett utdrag i samband med att du skickar en intresseanmälan. Varmt välkommen med din ansökan. Du hittar våra aktuella uppdrag här.

Lediga volontäruppdrag

Du hittar alla våra volontäruppdrag på volontärbyrån.

Klicka här

Kontakta oss

Kansli

Östergötlands Stadsmission
Ågatan 3
582 22 Linköping
Växel 010-184 21 00
Org.nr 822001-0022

Ge en gåva

Swish

900 87 80


Gåvobankgiro

900-8780 (900-3849 när OCR-nr anges)

© 2023 Östergötlands Stadsmission