16 september: Navestad Tillsammans

Navestad tillsammans blir ännu större!

En del av Hela Sverige plockar skräp.

Lördagen den 16 september arrangeras Hela Sverige plockar skräp som är en del av World Cleanup Day där miljontals människor över hela världen plockar skräp. Denna dag fyller vi även Ringdansens centrum i Navestad med aktiviteter för både små och stora. Navestad Tillsammans är ett samarbete mellan många goda krafter i Navestad. Stadsmissionen, Håll Sverige Rent, Hyresbostäder, Portalen, Svenska kyrkan, RF Sisu, Frinavet och Studieförbundet Vuxenskolan går samman för att tillsammans engagera oss ännu mer i trygghet, miljö och trivsel i vår gemensamma stadsdel. Alla är välkomna att ta del av allt spännande som erbjuds.

- Syftet med denna dag är att lyfta fram kraften i Navestad och samtidigt skapa en mötesplats för frågor om nedskräpning och sopsortering i en kul inramning. Vi vill stimulera de som bor i Navestad och öka engagemanget kring dessa frågor som är så viktiga ur alla synvinklar. Trygghet, miljö och trivsel är grundläggande behov som vi alla har rätt till oavsett vilken stadsdel vi bor i, berättar Martin Callmeryd som är projektledare på Östergötlands Stadsmission.

- Vi på Håll Sverige Rent vet att det finns starka samband mellan ett bostadsområde utan nedskräpning och den upplevda tryggheten. Att vi tillsammans med starka partners och boende i området samarbetar för att belysa frågan om ansvar för sitt område känns mycket positivt. Detta är fortsättningen på ett långsiktigt samarbete där vi hoppas att vi tillsammans med boende kan öka tilliten och trygghetskänslan i fina Navestad, menar Helen Barda, projektledare Håll Sverige Rent.

Unikt för detta år är att vi har aktiviteter från kl. 14.00-20:30 och blandar kunskapshöjande delar med underhållning och fest. Skräpplockning såväl som blivande storartister från scenen. Det blir en dag för alla. 
 

Program kl. 14.00 – 16.00
- Skräpplockning
- Tipspromenad
- Sorteringstävling
- Pop-up Second Hand
- Hoppborg & Sumobrottning
- Trollkarl
- Fotboll med ADAS United
- Fika & Musik
 

Program kl. 16.00 – 20.30
- Konsert: Mojito Boys
- Konsert: Stadens lovande artister inom Hiphop och Pop uppträder
- Uppblåsbara attraktioner
- Frinavet: Graffiti/DJ/Dans
- DJ-skola & breakdance, prova på!
- Grillad korv till besökare
 

Arrangemanget är en del av satsningen Trygga Orten som ger möjlighet för unga i utsatta områden att förebygga utanförskap och nedskräpning. Bakom initiativet står Stadsmissionen och Håll Sverige Rent, med gedigen kompetens inom socialt arbete respektive ekologisk hållbarhet. Trygga Orten drivs med stöd av Postkodlotteriet så att kommuner, företag och föreningar med hjälp av sociala investeringar kan skapa mätbara förändringar i området.
 

För mer information om dagen, vänligen kontakta:

Martin Callmeryd, projektledare Östergötlands Stadsmission, 010-184 23 81
Helen Barda, projektledare Håll Sverige Rent, 0760-06 04 42
 

 

 

Publicerad den 11 september 2023

Kontakta oss

Kansli

Östergötlands Stadsmission
Ågatan 3
582 22 Linköping
Växel 010-184 21 00
Org.nr 822001-0022

Ge en gåva

Swish

900 87 80


Gåvobankgiro

900-8780 (900-3849 när OCR-nr anges)

© 2023 Östergötlands Stadsmission