Sommargåva

I barnens ögon syns sommarångesten

I barnens ögon syns sommarångesten

Sommarinsamling för människor i utsatta livssituationer i Östergötland.

Under sommaren är det extra tufft för de som lever i ekonomisk utsatthet. Barnen kan sällan delta i olika sommaraktiviteter och går med hungriga magar. Enligt SCB:s mätningar är det nu över 20 000 barn i Östergötland som lever i ekonomisk utsatthet.

Gåvor som gör skillnad
Genom att ge en gåva till Stadsmissionen kan du vara trygg med att vi varje dag, året om arbetar för att barn i vår stad, i vårt län ska kunna leva under anständiga förhållanden och kunna få möjligheter att skapa sig en ljusare framtid. Sommaren är en tid när fattigdomen blir extra tydlig. Mat serveras inte längre i skolan och barn går hungriga. Många barn lever i dysfunktionella familjer där sommaraktiviteter inte är att tänka på. Vill du hjälpa till att göra det lättare för de barn och vuxna vi möter?

Så vet du att pengarna når fram
Vi har ett 90-konto vilket betyder att Svensk Insamlingskontroll kontrollerar att insamlingen sköts ansvarsfullt och att pengarna går till ändamålet utan oskäliga kostnader. Det innebär också att vår redovisning granskas av auktoriserad revisor och att givare har rätt att ta del av vår redovisning av insamlade medel.

Swisha en glass till ett barn i fattigdom.

Glass är för många en lyx i vardagen som inte går att prioritera. Var med och bidra till att ge fler barn en sommar värd att minnas. Här kan du betala med swish eller kort. Du kan också sätta in pengar på gåvobankgiro 900 87 80.  

Vill du bidra som företag eller förening?

Här kan du läsa mer om våra företagspaket och hur du kan synas tillsammans med oss som partner. 

Egen insamling
Vill du göra en egen insamling till människor i utsatthet där du enkelt själv kan följa hur mycket pengar som samlas in? Kontakta oss gärna på info@stadsmissionenost.se så skickar vi dig en länk och en QR-kod.

Kontakta oss

Kansli

Östergötlands Stadsmission
Ågatan 3
582 22 Linköping
Växel 010-184 21 00
Org.nr 822001-0022

Ge en gåva

Swish

900 87 80


Gåvobankgiro

900-8780 (900-3849 när OCR-nr anges)

© 2023 Östergötlands Stadsmission