Matmissionen - paus på nyregistrering

Trycket har varit högt och nyregistreringen är nu pausad för nya medlemmar i Matmissionen.

1000 medlemmar i Matmissionen på tre veckor! 

Det har varit extremt högt tryck i vår sociala matbutik Matmissionen i Skäggetorp och vi tvingas nu att pausa registreringen av nya medlemmar.

Det stora intresset för medlemskap i butiken visar på att Matmissionen ligger helt rätt i tiden. Det känns viktigt att människor som lever i ekonomisk utsatthet nu får en möjlighet att köpa bra mat till riktigt låga priser och intresset är väldigt stort. Samtidigt jobbar vi nu hårt för att växla upp volymen och kunna hjälpa fler. Vi jobbar för att butiken ska vara välfylld, att det är en lugn och trivsam miljö och att alla medlemmar får hög service. Matmissionen är en annorlunda butik så vi behöver nu ta hand om de medlemmar vi fått in innan vi öppnar upp för fler medlemmar – fler butiker på fler ställen i Östergötland. Vi kommer nu även att fylla på mer fler volontärer som kan bidra till verksamheten.

Sanna Detlefsen direktor Östergötlands Stadsmission

Vill du vara med och motverka matfattigdom och möjliggöra att fler människor för möjlighet att handla bra mat och rädda mat som annars hade riskerat att kastas.

-Vi söker fler volontärer till butiken– Ansök här

-Vi söker fler producenter och matvarubutiker som vill skänka sitt överskott och vara med och bekämpa matfattigdom. Läs gärna mer här.

-Vi söker fler företag som vill vara med och ta socialt ansvar och få möjlighet att göra skillnad på riktigt. Kontakta Lasse Fredrikson för dialog, 010-184 2115

#vikämparfördesomkämpar #förettmänskligaresamhälle

Publicerad den 26 februari 2024

Kontakta oss

Kansli

Östergötlands Stadsmission
Ågatan 3
582 22 Linköping
Växel 010-184 21 00
Org.nr 822001-0022

Ge en gåva

Swish

900 87 80


Gåvobankgiro

900-8780 (900-3849 när OCR-nr anges)

© 2023 Östergötlands Stadsmission