Globala veckorna med Stadsmissionens Second Hand

Nu börjar snart Globala veckorna i Norrköping. Ett späckat program i hållbarhetens tecken väntar.

Globala veckorna sätter fokus på Återbruk - att ge både saker och människor en andra chans. Vi på Stadsmissionen är med för att lyfta Agenda 2030 och de globala målen och visa på hur vi alla kan bidra till en mer hållbar värld. Med återbruk som tema fokuserar vi på globalt mål 12 – Hållbar konsumtion och produktion som syftar till att minska avfallsmängderna rejält framförallt genom att förebygga, minska, återbruka och återvinna avfall.

Program Globala veckorna hos Stadsmissionens Second Hand butiker i Norrköping
 

Lörd 18/11 Pop-up Tema denim och remake. Arbetets museum, plan 4. 11-15
Besök oss på återbruksdagen på Arbetets museum, barnteater, talare, musik, pappersworkshop och föreläsningar erbjuds tillsammans med hållbar shopping. Vi finns på plats med en massa härlig denim och visar också inspiration till vad man kan göra för att hotta upp plaggen med garn. 

Månd 20/11 Återbruksworkshop med elever från Hemslöjden, Spiralen 10-14
Hemslöjden i Östergötland tar med sig studenterna på deras nya konst- och kulturutbildning Textil hantverksutbildning: slöjd, form och hållbarhet till oss för att hålla en återbruksworkshop. Ta med något hemifrån eller köp i butiken och upplev möjligheterna och glädjen i att återbruka textilier.

Tis 21/11 Hållbar musik, livemusik med musiker och låtskrivare Georga Gustavsson i Mirumbutiken 17-18
Livemusik på Stadsmissionens Second Hand på Mirum galleria. Vi pratar även återbruk av musikrelaterade saker, som skivor och instrument.

Ons 22/11 Tryck på plagg med No Palm Trees i Spiralen 10-18 och leksaker får nytt liv i Mirum
Vi samarbetar med No Palm Trees som skapar fler liv åt plagg som annars skulle kastas. Under dagen kommer Markus ifrån No Palm Trees trycka print på plagg, ta med dig hemifrån eller köp ett plagg i vår butik och hotta upp!

Det kommer finnas mängder med leksaker i Mirumbutiken, kom och fynda! Bra julklappstips! Du får också möjligheten att slå in julklapparna direkt i butiken i vår inslagningshörna som är framme denna dag. 

Tors 23/11 Tema konst Spiralen 17-18
Konstnärerna Saad Hajo och Sahar Burhan pratar om konsten i butiken och vad som man kan tänka på när man letar efter konst i Second Hand butiker. 

Fred 24/11 Reparera din kläder i Spiralen 10-18
Reparera själv dina plagg i butiken, vi tillhandahåller symaskin och tillbehör i vår Re-Make-hörna. Laga dina kläder i stället för att köpa nytt.

Lörd 25/11 Hållbar shopping, säsongens trender
Denna lördag är butikerna proppade med kläder för din garderob! Handla återbrukat och hållbart!

Läs gärna mer i det digitala programmet
Varmt välkomna!

Publicerad den 8 november 2023

Våra huvudpartners

Kontakta oss

Kansli

Östergötlands Stadsmission
Ågatan 3
582 22 Linköping
Växel 010-184 21 00
Org.nr 822001-0022

Ge en gåva

Swish

900 87 80


Gåvobankgiro

900-8780 (900-3849 när OCR-nr anges)

90-konto logo

Nyhetsbrev