Donera livsmedel

Minskat svinn, minskad matfattigdom och social hållbarhet genom Stadsmissionens sociala matbutik. Information till dig som vill donera livsmedel.

Bakgrund
Över 21 000 barn i Östergötland lever i ekonomisk utsatthet. Stadsmissionen arbetar hårt med att hitta metoder för att motverka fattigdom. Sociala matbutiker är ett sätt där människor som lever på mycket små marginaler får möjlighet att köpa mat till låga priser. 

Östergötlands Stadsmission tar emot mat och andra varor som annars hade slängts. Maten doneras framför allt från livsmedelsbranschen, bland annat på grund av korta datum, utgående artiklar, krossade förpackningar, överproduktion eller felmärkningar. Företag som vill göra en social insats genom att skänka en del av sin produktion till människor i fattigdom kan också bidra. 

Så går det till
Genom Stadsmissionen förmedlas maten till människor som lever i social och ekonomisk utsatthet genom den sociala matbutiken Matmissionen samt till Stadsmissionen egna verksamheter där måltider tillagas varje dag. Lagerytan på 200 kvm i Tornby, Linköping fylls med mat från samverkande livsmedelsföretag och distribueras sedan ut till butiken och verksamheter. Samarbetspartners är producenter, grossister och distributörer/lageraktörer samt butiker kan också komma att stå för en viss volym. Livsmedelsföretag som finns på andra platser i Sverige kan genom Sveriges Stadsmissioners distributionsnät också vara med och bidra.

Vill du donera ditt överskott eller donera en del av er produktion till människor i fattigdom?
Välkommen att höra av dig till oss om du är intresserad av att bidra med varor. Vår önskan är att samverkan ska gynna bägge parter och bli så litet avsteg som möjligt från er ordinarie verksamhet.
 

Kontakt
Roger Reznik
Butikschef - Matmissionen Linköping
010-184 23 62

Johan Dahlström
Matcentralen
010-184 23 96
 

Kontakta oss

Kansli

Östergötlands Stadsmission
Ågatan 3
582 22 Linköping
Växel 010-184 21 00
Org.nr 822001-0022

Ge en gåva

Swish

900 87 80


Gåvobankgiro

900-8780 (900-3849 när OCR-nr anges)

90-konto logo

Nyhetsbrev