Donera livsmedel

Minskat svinn, minskad matfattigdom och social hållbarhet genom Stadsmissionens Matmission. Information till dig som vill donera livsmedel.

Bakgrund
Över 20 000 barn i Östergötland lever i ekonomisk utsatthet. Stadsmissionen arbetar hårt med att hitta metoder för att motverka fattigdom. Sociala matbutiker är ett sätt där människor som lever på mycket små marginaler får möjlighet att köpa mat till låga priser. 

Östergötlands Stadsmissions Matmission tar emot mat och andra varor som annars hade slängts. Maten doneras framför allt från livsmedelsbranschen, bland annat på grund av korta datum, utgående artiklar, krossade förpackningar, överproduktion eller felmärkningar. Företag som vill göra en social insats genom att skänka en del av sin produktion till människor i fattigdom kan också bidra. 

Så går det till
Genom Stadsmissionen förmedlas maten till människor som lever i social och ekonomisk utsatthet genom den sociala matbutiken Matmissionen samt till Stadsmissionen egna verksamheter där måltider tillagas varje dag. Lagerytan på 200 kvm i Tornby, Linköping fylls med mat från samverkande livsmedelsföretag och distribueras sedan ut till butiken och verksamheter. Samarbetspartners är producenter, grossister och distributörer/lageraktörer samt butiker kan också komma att stå för en viss volym. Idag finns bland annat Polfärskt och Lidl med som samarbetspartners. Livsmedelsföretag som finns på andra platser i Sverige kan genom Sveriges Stadsmissioners distributionsnät också vara med och bidra.

Vill du donera ditt överskott eller donera en del av er produktion till människor i fattigdom?
Välkommen att höra av dig till oss om du är intresserad av att bidra med varor. Vår önskan är att samverkan ska gynna bägge parter och bli så litet avsteg som möjligt från er ordinarie verksamhet.
 

Kontakt
Peder Barrling
Operativ chef
010-184 21 04

Våra huvudpartners

Kontakta oss

Kansli

Östergötlands Stadsmission
Ågatan 3
582 22 Linköping
Växel 010-184 21 00
Org.nr 822001-0022

Ge en gåva

Swish

900 87 80


Gåvobankgiro

900-8780 (900-3849 när OCR-nr anges)

90-konto logo

Nyhetsbrev