Barn och unga i Linköping

Verksamheter för dig mellan 10 - 25 år 

Barn och unga erbjuds året runt en mängd olika fritidsaktiviteter, läxhjälp, samtal och individuellt stöd. Du kan också få hjälp med att skaffa ett sommarjobb och viktiga referenser för att komma in på arbetsmarknaden. I våra verksamheter möter du trygga vuxna och unga förebilder. Allt är kostnadsfritt.

 

Läxhjälp

Du som går i Stadsmissionens läxhjälp / studiestöd får stöd i att studera mer effektivt och klara dina läxor. Vårt mål är att varje elev ska känna sig sedd, respekterad och uppskattad. Varje elev har möjlighet att få en mentor, en vuxen kompis, som kan stötta i läxhjälp och fritidsaktiviteter. Verksamheterna finns i Berga, Lambohov, Ryd och Skäggetorp. Vid varje läxhjälp finns det mellanmål för att fylla på med energi.

Vi finns på följande skolor:
Bäckskolan, årskurs 4, 5, 6
Björnkärrsskolan, årskurs 4, 5, 6
Nygårdsskolan, årskurs 4, 5, 6
Rosendalsskolan, årskurs 4, 5, 6
Ulleviskolan, årskurs 6
Änggårdsskolan, årskurs 4, 5, 6

Genom ett samarbete med organisationen Drivkraft, kommunen och flera engagerade företag möjliggörs denna satsning för ungdomar i Östergötland. 

 

Fritidsaktiviteter

Följ med på roliga fritidsaktiviteter, träffa inspirerande människor och nya kompisar. Vi erbjuder året runt en mängd kostnadsfria fritidsaktiviteter som utflykter, aktiviteter vid lov och läger.  

 

Samtal

Genom stödsamtal får du som går i gymnasiet utrymme att prata och bli lyssnad till med att stärka din egen förmåga att hantera livssituationer och egna känslor. Samtalsämnen kan vara ensamhet, utanförskap, relationer, oro för gängkriminalitet och skjutningar.
 

Individuellt stöd
Du kan också få hjälp med att skaffa ett sommarjobb och viktiga referenser för att komma in på arbetsmarknaden.

 

För mer information, kontakta
Tel: 010-184 22 60
barnochungdom@stadsmissionenost.se

 

Läxhjälp och mentorskap - Stadsmissionen i samarbete med Drivkraft
Våra huvudpartners

Kontakta oss

Kansli

Östergötlands Stadsmission
Ågatan 3
582 22 Linköping
Växel 010-184 21 00
Org.nr 822001-0022

Ge en gåva

Swish

900 87 80


Gåvobankgiro

900-8780 (900-3849 när OCR-nr anges)

90-konto logo

Nyhetsbrev